Se alla
Blåbär i skogen

Motionsutmaningen

Liberalerna utmanar politikerna i Alingsås att hitta ut!

Lördag 28 april 2018

Alla vet ju att motioner är ett arbetsredskap för att skapa ett bra Alingsås. Liberalerna utmanar alla att motionera i hela kommunen.

Genom ett erbjudande från OK Skogshjortarna kan vi nu genom Hittaut-projektet utse det parti som hittar flest geografiska punkter i Alingsås kommun. Tävlingen kommer att pågå mellan 28 april och 15 juli. Det parti som samlar flest geografiska punkter är motionsbäst. De får en större kännedom om vår fina kommun. Bonus är att få en bättre hälsa.


Vad är Hittaut?

Hittaut är en enkel form av orientering som alla kan göra. Det går till så att ett stort antal checkpoints (kontroller) finns utspridda över hela staden och närliggande skogsområden. Checkpointsen har olika svårighetsgrad och du ska hitta dem med hjälp av en karta. När du hittat en checkpoint finns en kod som du sedan kan registrera online för att se din utveckling och för att vara med och tävla om fina priser.

Hittaut ägs och drivs av Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med lokala orienteringsklubbar. I Alingsås är det genom OK Skogshjortarna.

Utmaningen i pdf-format
Externa länkar: