Se alla

Liberalernas utgångspunkter för samarbete efter valet

Måndag 31 januari 2022

Om drygt sju månader går vi till valurnorna för att välja våra politiska företrädare för de kommande fyra åren. Det är naturligt att tidningar, radio och tv nu ger ett större utrymme för granskning av de politiska alternativen.

Förhoppningsvis kan tyngdpunkten ligga på politikens innehåll mer än på politiskt spel, där positionerande blir viktigare än sakpolitik.

Efter valet 2018 valde de fyra Allianspartierna i Alingsås att fortsätta sitt tidigare samarbete. Från Liberalerna såg vi detta som det bästa alternativet för att kunna genomföra så mycket som möjligt av vår politik och vi står fast vid detta samarbete.

När Liberalerna 2022 söker förnyat förtroende hos väljarna, så kommer vi göra det med en tydlig redovisning av vad vi vill uträtta under de kommande åren. Vilka samarbeten som sedan kan formas beror i grunden på valresultatet. Till syvende och sist är det väljarna som har makt och möjlighet att lägga sin röst på det parti som inger störst förtroende.

Liberalerna har många gemensamma nämnare med de övriga tre borgerliga partierna. Ett fortsatt Allianssamarbete kommer därför helt naturligt vara en utgångspunkt för den kommande mandatperioden. Precis som Moderaterna och Kristdemokraterna gav uttryck för i AT 25/1, ser vi också positivt på möjligheterna till samarbete över de traditionella blockgränserna. I slutändan är det upp till Liberalernas medlemmar att ta ställning till de olika alternativ som framträtt efter valet.

Liberalerna kommer självklart, precis som alla andra partier, att arbeta för att få genomslag för den egna politiken. Det gör vi bäst genom att vara med att forma ett stabilt och trovärdigt styre för Alingsås. För oss är det angeläget med ett samarbete som präglas av respekt och lyhördhet – ett samarbete där alla parter kan ha tillit till att gjorda överenskommelser fullföljs.

Alingsås vision för 2040 har ”tillsammans” som nyckelord. Det är en bra utgångspunkt för ett inkluderande ledarskap där kommun, föreningar, företag och enskilda medborgare, alla gemensamt kan vara med att förverkliga den fantastiska potential som finns i Alingsås kommun.

Jens Christian Berlin, gruppledare för Liberalerna Alingsås
Andreas Idén, ordförande för Liberalerna Alingsås